Een setje 'in thema'

  • Geplaatst op
  • Door Annelies
  • 0
Een setje 'in thema'

Inspiratie voor de feestdagen en een kleine handleiding om het patroon van het boxpakje van Minikrea op een andere manier te gebruiken.

Een setje in ‘thema’

 

Ons zoontje van bijna-1-jaar is de vierde thuis na een reeks van 3 zussen. Hoewel we veel unisex kleren hebben die dus makkelijk doorgegeven kunnen worden (en hij het ook niet erg vindt als hij eens roze sokken of een body’tje met wit met roze stippen aanmoet), verdient hij af en toe toch ook wel iets nieuws.

 

Ik zou in deze feestelijke periode van het jaar een kerstman of rendierpakje kunnen maken, maar ik hou niet zo van verkleede baby’s. Wat ik wel fijn vind is een aangepast stofje met een knipoog naar het seizoen of naar één of andere gebeurtenis.

 

Daarom leek mij de ‘sneeuwpret’ van Lillestoff ideaal voor mijn nieuw project. Omdat het wat kouder wordt/is, wou ik de sneeuwprettricot graag combineren met een iets warmere stof zoals nicky velours. Het boxpakje van Minikrea heeft als alternatief patroon een setje van een trui en een broekje en dat wou ik graag maken.

 

Het patroon hiervoor staat mee op de tekenbladen, enkel de werkvolgorde moet je zelf verzinnen. Nu zijn die patronen van Minikrea redelijk simpel dus dat leek me niet moeilijk.

 

Hoe ik het deed kun je onderaan de blogpost lezen.


Ik gebruikte de nicky ‘natuur’ voor het truitje en dat leek me een beetje saai toen het truitje klaar was. De man in huis was gaan voetballen, dus vroeg ik de mening van facebookende naaisters en maakte er in de kleur van de boordstof nog een extra’tje op met behulp van vliesofix. Dit is een soort vlies zoals vlieseline, maar plakt aan 2 kanten, wat het ideaal maakt voor zelfgemaakte applicaties.

                  

Als boordstof nam ik schaduwgrijs, om wat contrast te brengen in het geheel. Voor de drukknopen had ik iets anders in gedachten, maar na een gevecht met de kamsnaps tang, kreeg ik uiteindelijk dit resultaat, wat al bij al toch nog meevalt ;-)

 

Voor het broekje

-       Voorpand en achterpand met de goede kanten op elkaar leggen

-       Zijnaden stikken

-       Kruisnaad stikken

-       Tailleband sluiten tot een cirkel en dubbelvouwen

-       Tailleband op de goede kant rond het broekje spelden en vaststikken

-       Pijpboorden tot cirkels sluiten en op dezelfde manier onderaan de pijpen aan de broek vastmaken

-       Klaar

Ik deed er geen elastiek in omdat de tailleband redelijk smal was en dus zo op zijn plek bleef zitten.

 

Voor het truitje

-       Stik de boordstof aan de linkerschoudernaad van het voorpand zoals bechreven in de werkbeschrijving

-       Stik de boordstof aan de voornaad van de linkermouw oals bechreven in de werkbeschrijving

-       Stik de rechtermouw aan het voorpand (goede kanten op elkaar)

-       Stik de mouwen aan het achterpand (goede kanten op elkaar)

-       Stik de zijnaden en de mouwnaden

-       Stik de boordstof aan de hals zoals beschreven in de werkbeschrijving van het boxpakje

-       Klaar

 

Wil je voorkomen dat je drukknopen makkelijk doorscheuren, strijk dan eerst vlieseline op de slechte kant van de boordstof die je aan de schoudernaad naait.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »