Ik ben Annelies, 33 jaar. Samen met mijn man en onze 4 kinderen wonen we in een gezellige  wijk in Brasschaat. 

Toen ik zwanger was van onze eerste dochter kreeg ik de naaimicrobe te pakken (zoals vele andere in deze fase van het leven denk ik:-)). Naaien was toen nog een avondlijke hobby die ik deed naast mijn werk als leerkracht in een middelbare school. 
Toen ons 4e kindje onderweg was heb ik besloten om mijn job in het onderwijs even op een zijspoor te zetten en iets te zoeken waardoor ik mijn werk beter kan combineren met ons gezin. Als fervent hobbynaaister is zo het idee gekomen om een stoffenwebshop te starten.


Ik wilde echter niet de zoveelste stoffenwebshop op een rij zijn en zocht achter een meerwaarde. Omdat we binnen ons gezin zelf ook veel bezig zijn met de natuur en proberen zo ecologisch mogelijk te leven, besloot ik dit verder te trekken in de webshop en was de keuze snel gemaakt om enkel biologische stoffen te verkopen.

Achter deze keuze sta ik nog steeds 100 procent! Alle stoffen zijn biologisch, en daarboven dragen de meeste van de stoffen die ik inkoop  het GOTS label. Dit label garandeert 2 belangrijke eigenschappen. Eerst en vooral voldoen ze aan alle mogelijke vereisten om de stempel 'biologisch' te krijgen. Maar hiernaast ziet de keuringscommissie ook toe op de omstandigheden waarin de arbeiders moeten werken. Zij laten geen kinderarbeid toe, de arbeiders krijgen een eerlijk loon, wonen in leefbare huizen en hun kinderen kunnen naar school gaan. 
Een zeer fijne gedachte, zeker wanneer je weet hoe het ook anders kan...

In juni 2015, zijn we gestart met de voorbereidingen voor de webshop, in oktober van dat jaar zijn we dan online gegaan.

Eén van de moeilijkste dingen was een naam zoeken. Die moest van de eerste keer goed zijn. Ik zocht een ludieke naam die verwees naar het biologsche en ecologische aspect van de stoffen. Na lang nadenken kwam het idee van één van onze kinderen, die steeds ‘chocotuur’ zei in plaats van ‘confituur’. Zo kwamen we op de samensmelting van stoffen en natuur, namelijk ‘stoffetuur’.Omdat we geen echte 'bakstenen' winkel hebben, neem ik regelmatig deel aan stoffenbeurzen zoals het stoffencircus of de stoffenbeurs, de agenda is steeds te vinden op onze website. Ook via de facebookpagina kom je alles te weten. Af en toe organiseer ik een pop-up verkoop. Hiervoor werk ik samen met bijvoorbeeld een naaicafé of naaiclubje. Je kan steeds contact met me opnemen moest je het zien zitten om dit samen met mij te organiseren.

Ik tracht in mijn aanbod zowel stoffen voor kinderen, vrouwen als mannen te voorzien, hoewel het aanbod kinderstoffen het grootst is. Toch hoop ik voor ieder wat wils te kunnen aanbieden in mijn webshop. 

Ga voor biokatoen en geniet ervan !

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »